Bio Maca Extrakt u tabletama - Prirodni afrodizijak

macaMaka je koren sličan rotkvici, potiče iz Perua i uspeva na nadmorskim visinama iznad 4.000 metara. Površine namenjene gajenju make u Peruu povećavaju se svake godine kako bi se zadovoljila rastuća potražnja. Istovremeno, veliki broj naučnika sve je više proučava, i skreću pažnju ka istraživanju osobina i dejstva make. Muškarci i žene širom sveta sve više koriste maku kao prirodni izvor zdravlja i energije. Izuzetne osobine make potiču od njenog jedinstvenog sadržaja koji čine: 59 odsto ugljenih hidrata, 14 odsto proteina, 9 odsto vlakana i 2 odsto masnoća. Maka reguliše i uspostavlja hormonsku ravnotežu celokupnog organizma, povećava fizičku izdržljivost i energiju, otklanja hronična stanja umora i stresa, reguliše i neguje endokrini sistem, podstiče memoriju i mentalne sposobnosti, smanjuje depresiju, anksioznost, umanjuje simptome PMS-a i menstrualne bolove, ublažava simptome menopauze kao što su valunzi, noćno preznojavanje, suvoću vagine, promene raspoloženja i depresije, uključujući probleme sa štitastom žlezdom, osteoporozom i fibromialgijom. Takođe, ova biljka povećava plodnost i libido, nivo testosterona, broj i pokretljivost spermatozoida i odličan je afrodizijak.


bio-kvalitetBIO kvalitet – standard koji donosi najrigoroznija pravila u proizvodnji i distribuciji hrane. Naročito važno da je BIO znak sertifikovan u Nemačkoj. Između ostalog, ovaj znak može da ponese samo proizvod koji se uzgaja u čistim vazdušnim zonama, na zemljištu koje nikad nije tretirano hemijskim sredstvima, koristi za zalivanje vodu prvog kvaliteta, daleko od puteva, koriste se obnovljivi izvori energije, u proizvod se ne dodaju prezervativi, boje, šećer, emulgatori…


Način upotrebe

3 puta dnevno po jedna tableta sa dosta tečnosti pola sata pre jela

Čuvati na suvom i tamnom mestu.


maca 32

Mnoge biljke mogu uticati na libido i žena i muškaraca, međutim, one takođe sa sobom nose negativne posledice kao što su povišeni pritisak ili ubrzano kucanje srca. Stoga je potrebno izvagati pozitivne i negativne efekte svake biljke zasebno, pre nego li se upustimo u njenu konzumaciju. Peruanska biljka maka (Lepidium meyenii) je prepuna nutrijenata i služi kao izvrsna alternativa materijama koje pojačavaju libido. Naime, ona povećava plodnost, utiče na nivo testosterona, broj i pokretljivost spermatozoida i deluje kao odličan afrodizijak. Već se 2.600 godina uzgaja na nedostupnim predelima Anda, gde retko koja biljka uspeva, što prikladno opisuje njene dobrobiti za organizam: simbol je snage i izdržljivosti stanovnika Južne Amerike. Nalikuje na rotkvice i kultivira se na visini 2.700-4.300 metara nadmorske visine. Tradicionalno se koristila za poboljšanje plodnosti i ljudi i životinja. S obzirom da reguliše izlučivanje hormona (polnih i endokrinih žlezda), maka održava njihovu nivo optimalnom, te tako poboljšava funkcije polnih organa, čime se direktno utiče na vitalnost organizma. Takođe je pravi saveznik žena jer ublažuje probleme koji nastupaju sa PMS-om i reguliše menstrualni ciklus ujednačavanjem nivoa estrogena i progesterona. Uz dejstvo na libido i plodnost, maka takođe pomaže telu da se prilogaodi stresu. Uz danas rastući problem uticaja stresa na seksualni život, ova bi biljka bi se mogla koristiti kao recept za "ubijanje dve muve jednim kamenom". Peruanci koriste koren make kako bi vratili energiju iscrpljenom organizmu i pripremili ga za svakodnevne napore. Proteini make sadrže 20 aminikiselina i sedam od osam esencijalnih aminokiselina, te je pravi rudnik sterola, koji pozitivno utiču na imunitet. Peruanska je biljka bogata kalcijumom, magnezijumom, fosforom, kalja, sumporom, natrijumom i gvožđem. Takođe, sadrži tragove cinka, bakra, selena, joda, bizmuta magnezijuma i kalaja. Od vitamina, sadrži B1, B2, C i E. Stručnjaci preporučuju konzumaciju praha make, i to između dve do šest supenih kašika dnevno.

Zahvaljujući sposobnosti adaptacije na teške klimatske uslove velikih nadmorskih visina, maka poseduje značajne nutritivne sposobnosti (Walker, 1998). Prvo naučno istraživanje nutritivnih osobina biljke Maka izvršeno je na Institutu za ishranu u Limi, Peru, 1979 godine. Utvrđena je visoka koncentracija proteina (11% suvog korena, 14 % celokupne mase) (Canales M et al, 2000). Proteini su uglavnom zastupljeni u formi polipeptida: aspartan, glutamin, serin, glicin, arginin, valin, fenilalanin, tirozin i treonin (Dini et al, 1994). Takođe je pokazano da Maka poseduje veće količine gvožđa, kalcijuma i aminokiselina u odnosu na količine pronađene u krompiru (Dini et al, 1994). Značajno je prisustvo masnih kiselina linolne, palmitinske i oleinske kiseline kao i sterola. Ostale makronutritivne komponente korena Make čini 59% ugljenih hidrata i 8,5% vlakana.

Tradicionalno Maka se koristila u medicinske svrhe kao izvor energije, vitalnosti i izdržljivosti. Sem toga upotrebljavana je kao afrodizijak i tonik za postmenopauzalne probleme (Leon, 1964). Studije na pacovima potvrdile su pozitivan uticaj na fertilnost. Za ovaj uticaj odgovorna su 4 alkaloida izolovana iz korena Make na Univerzitetu San Marcos u Limi, Peru (Chacon, 1990). Ovi alkaloidi su davani mužjacima i ženkama pacova bilo kao prečišćene bilo kao kombinovane. Kod ženki koje su primile bilo koju vrstu preparata primećen je značajan napredak u maturaciji jajnih ćelija. Takođe u oba preparata kod mužjaka je uočen značajan rast u količini sperme kao i u povećanju pokretljivosti spermatozoida. Chacon je zaključio da aktivnost alkaloida utiče na Hipotalamo-hipofiznu osovinu, što objašnjava činjenicu zašto Maka ima sposobnost indukovanja promena u oba pola. Nadalje Chacon je prepostavio da Maka ima sposobnost uticaja na adrenalnu osovinu. Afrodizijačne osobine korena Make mogu se pripisati uticaju biološki aktivnih aromatičnih izotiocijanata (Johns, 1981). Johns, pozitivan uticaj na fertilnost objašnjava uticajem glukozinolata prisutnih u korenu Make. Prisustvo sterola i prostaglandina u korenu Make može dati objašnjenje afrodizijačnih sposobnosti ove biljke (Dini et al, 1994). Studija koja je imala za cilj ispitivanje efekata vodenog rastvora korena Make na spermatogenezu, pokazala je sazrevanje i akceleraciju spermatogeneze u početnim stadijumima sa povećanjem težine testisa i epididimisa kod pacova kojima je davan ekstrakt 15 dana uzastopno (Gonzales et al, 2001).

Anketa

Da li mislite da se hranite zdravo?

Da - 49.7%
Ne - 50.3%

registrovano

 

korpa-proizvoda

Aronija sok 0.7L - 750,00 RSD
Aronija sok 3L - 2.700,00 RSD
Aronija sok 3L - 2 brik pak - 5,400,00 RSD